AI UITAT DATELE DE LOGARE?

Creeaza cont

Tot ce trebuie sa stiti despre chiuvetele de granit

In ultimii ani chiuvetele de granit au castigat tot mai mult teren pe piata din Romania, datorita aspectului atragator si rezistentei ridicate, senzatiei de piatra naturala si culorilor variate usor de asortat cu alte elemente deja existente in bucatarie. Aflati in continuare detalii despre tehnologia de productie a chiuvetelor din granit CookingAid, fabricate 100% in Italia, prin aceeasi tehnologie inventata de Schock acum mai bine de 30 de ani.

Chiuvetele de granit CookingAid sunt oferite in mai multe tipuri de materiale si texturi diferite cum sunt: Micro Ultragranit, Metal Quartz si Nano Stone

In urmatoarele paragrafe, ne propunem sa va ajutam sa luati o decizie informata in alegerea chiuvetei de bucatarie dorite si potrivite pentru dvs.

Ce este Micro Ultragranit-ul?

Micro Ultragranit-ul folosit la realizarea chiuvetelor CookingAid este un amestec de cuart si granit combinat cu un liant acrilic, care, datorita unui procedeu sofisticat de sedimentare diferentiata folosit in procesul de turnare in matrita, dobandeste o concentratie foarte mare, de peste 80% microparticule de cuart si granit la suprafata. Acest procedeu confera chiuvetei, pe langa o duritate de suprafata foarte ridicata, caracteristici estetice extraordinare si un efect tactil placut, rezistenta la caldura, zgarieturi si la actiunea substantelor chimice. O chiuveta realizata din Micro Ultragranit este deosebit de frumoasa, igienica si usor de curatat si, cu noile nuante satinate, se potriveste foarte bine nu doar cu bucatariile clasice, ci si cu bucatăriile moderne. Colectia CookingAid de chiuvete din Micro Ultragranit include 4 culori standard: Polar White (Alb Polar), Jasmine (Alb laptos / Ivory), Avena (Bej Pigmentat), Truffle (Cappuccino / Maro). Chiuvetele din micro Ultragranit vin insotite de o garantie de 15 ani impotriva decolorarii si craparii sub actiunea razelor UV (care afecteaza in general chiuvetele de granit ce folosesc un liant de calitate inferioara, gen poliester).

Ce este Metal Quartz-ul?

Particulele metalice adaugate in compozitia chiuvetelor CookingAid, alaturi de cristalele de quartz si granit, confera suprafetei chiuvetelor un finisaj metalizat. Efectul metalic rezultat prin adaugarea de particule de titanium este noul trend in materie de chiuvete din compozit. Este in special apreciat pentru usurinta de asortare a acestor chiuvete cu electrocasnicele din aluminiu periat, inox satinat, cu componente din sticla, si cu alte elemente care sunt din ce in ce mai prezente in bucatarii. O chiuveta realizata din Metal Quartz este usor de curatat, foarte igienica si are o rezistenta sporita la zgarieturi, chimicale, temperaturi ridicate.
Colectia CookingAid de chiuvete din Metal Quartz aduce 2 culori noi care se alatura la culorile deja existente ale chiuvetelor CookingAid: Black Metal (Negru Metalic) si Concrete Metal (Ciment Metalic). Chiuvetele din Metal Quartz vin insotite de o garantie de 15 ani impotriva decolorarii si craparii sub actiunea razelor UV.

Ce este Nano Stone-ul?

Nanostone-ul este cel mai nou material compozit aparut pe piata si este compus din cele mai pure rasini acrilice incarcate cu minerale obtinute printr-o rafinare High-Tech, care sunt capabile sa se uneasca intre ele intr-o anumita ordine, la nivel microscopic, formand astfel un strat de protectie 3D care confera chiuvetelor CookingAid si mai mare rezistenta si o senzatie mai placuta la atingere.
Colectia CookingAid de chiuvete din Nanostone mai aduce o culoare noua nuantelor deja existente ale chiuvetelor CookingAid: Black Nano Stone. Chiuvetele din Nanostone CookingAid vin insotite de o garantie de 20 ani impotriva decolorarii si craparii sub actiunea razelor UV.ARIAPURA - CUM SE OBTINE TEHNOLOGIA ARIAPURA?

Incorporam nanoparticule de dioxid de titaniu (TiO₂) in materialul compozit al chiuvetelor noastre din granitBENEFICIILE TEHNOLOGIEI ARIAPURA:

  • PURIFICA AERUL DIN BUCATARIE
  • EXERCITA O ACTIUNE ANTIBACTERIANA
  • SUPRAFATA CHIUVETEI DEVINE MAI USOR DE CURATAT

CUM ACTIONEAZA TEHNOLOGIA ARIAPURA?

Dioxidul de titaniu, odata expus la lumina naturala sau artificiala, se activeaza, determinand un fenomen numit fotocataliza, care are capacitatea de a transforma substantele poluante nocive, deseori aflate in jurul nostru, inclusiv in bucatarie, in saruri minerale inofensive.

Nanoparticulele de dioxid de titaniu, prin fotocataliza, au capacitatea de a folosi lumina care cade pe chiuveta pentru a produce reactii chimice in moleculele din jur: cand lumina atinge particulele de dioxid de titaniu determina formarea radicalilor hidroxilici pe suprafata acestora. Acesti radicali au o capacitate foarte puternica de oxidare. Aceasta inseamna ca virusii, bacteriile, ciupercile si meleculele poluante care vin in contact cu acesti radicali, incep sa se oxideze si sa se degradeze transformandu-se in saruri minerale inofensive. Este de asemenea important de stiut ca radicalii acestia au o viata foarte scurta, in jur de 9 nanosecunde (o nanosecunda fiind egala cu o miliardime de secunda) si pentru acest motiv radicalii nu sunt periculosi pentru oameni.

EFECT ANTIPOLUANT

In timpul procesului de preparare a mancarii, se genereaza fum si vapori de grasime. Totodata fumul de tigara, praful fin care intra de afara sau de la centrala dvs de incalzire sau de la aparatul de aer conditionat, se imprastie cu usurinta in locuinta dvs.

Fotocataliza care apare pe suprafata chiuvetei prin intermediul nanoparticulelor de dioxid de titaniu este capabil sa distruga moleculele poluante.

Un metru patrat de suprafata ARIAPURA, care este de fapt si suprafata aproximativa a unei chiuvete CookingAid, este capabila sa elimine in doar o ora, 90% din poluarea existenta in aer, intr-un spatiu de 80 m³. Volumul aproximativ al unei bucatarii este de aproximativ 50 m³. Astfel, tehnologia ARIAPURA exercita aceeasi actiune de purificare pe care ar avea-o spre exemplu si un copac in bucatarie.

ACTIUNE ANTIBACTERIANA

Suprafata chiuvetei de bucatarie este deseori folosita ca o zona de preparare a mancarii. Deoarece chiuveta vine in contact cu mancarea care va ajunge intr-un final pe masa dvs, aceasta poate transmite infectii bacteriene si nu numai. Tehnologia ARIAPURA specifica chiuvetelor de granit CookingAid reduce acest risc si protejeaza astfel intreaga familie. Actiunea antibacteriana exercitata prin tehnologia ARIAPURA duce de asemenea la o reducere semnificativa a mirosurilor din chiuveta cat si din dulapiorul de sub chiuveta unde de obicei este tinut cosul de gunoi si unde sunt adunate resturile organice, stiut fiind faptul ca mirosurile neplacute care uneori se formeaza in chiuveta pot fi cauzate de bacteriile care prospera in conditii de caldura si umidicate ridicata. Tehnologia ARIAPURA actioneaza si asupra aerului din jurul chiuvetei facand astfel mediul dvs de lucru din bucatarie mai proaspat si mai sanatos.

COOKINGAID - O CHIUVETA 100% ANTIBACTERIANA

Actiunea antibacteriana exercitata prin intermediul tehnologiei ARIAPURA, impreuna cu obiceiuri de curatare si igienizare sanatoase, opresc dezvoltarea bacteriilor si pastreaza astfel chiuveta mai curata si mai proaspata intre utilizari. Actiunea antibacteriana exercitata prin tehnologia ARIAPURA nu este specifica doar stratului de suprafata a chiuvetelor din granit CookingAid ci este un efect cauzat de actiunea nanoparticulelor incorporate in intreg granitul din care este realizata chiuveta. Din acest motiv actiunea antibacteriana:

  • Nu isi pierde calitatile sau nu isi reduce actiunea dupa un anumit numar de spalari si nu se termina practic niciodata pe durata de utilizare a chiuvetei
  • Ramane activa chiar si in caz de utilizare excesiva sau zgariere a suprafetei de lucru a chiuvetei
  • Este sigura, durabila si foarte eficienta

ACTIUNE DE AUTO-CURATARE

ARIAPURA creaza un film subtire de apa pe intreaga suprafata a chiuvetei.

Picurii de apa care intra in contact cu suprafata chiuvetei au tendinta sa se aplatizeze si sa alunece mai usor.

In acest fel se indeparteaza usor mizeria si resturile de mancare care nu se pot "prinde" de suprafata chiuvetei.

Nanoparticulele de dioxid de titaniu incorporate in materialul chiuvetei atrag moleculele de apa formand astfel un film subtire si invizibil pe intreaga suprafata a chiuvetei. In acest fel, picurii de apa care vin in contact cu suprafata chiuvetei au tendinta sa se aplatizeze si sa alunece spre evacuare mult mai usor, eliminand astfel riscul depozitarii mizeriei pe suprafata chiuvetei. Chiuveta care vine in contact cu mancare si grasimi in timpul spalarii vaselor cat si in procesul de gatit, ar putea sa retina mizeria. Chiuvetele CookingAid care sunt singurele chiuvete dotate cu tehnologia ARIAPURA, au o mai mare rezistenta la mizerie si patare, facandu-le astfel mai usor de curatat si intretinut. Practic, o chiuveta cu tehnologie ARIAPURA respinge mizeria, protejand cuva de depozitele neplacute de calcar si grasimi. Astfel chiuveta este usor de intretinut si acest lucru duce la o reducere a cantitatii de detergent utilizata in bucatarie si face chiuvetele CookingAid prietenoase cu mediul inconjurator. Actiunea de auto-curatare este de asemenea un efect a nanoparticulelor de dioxid de titaniu incorporate in intreaga compozitie a chiuvetei. Din acest motiv, acest efect nu-si pierde eficienta cu urmatoarele spalari si nici nu se termina in timp.

METODE DE INSTALARE

Toate chiuvetele din granit CookingAid pot fi instalate prin varianta standard de montaj, care este si cea mai populara, deasupra blatului numita si incastrare sau incorporare, pentru modelele din seriile Kinga, Amanda, Cube si Naiky dar se pot monta si sub blat prin suspendare. Montajul sub blat se poate realiza pentru chiuvetele din granit CookingAid din seriile Cube sau Naiky dar kitul de montaj sub blat nu este automat inclus, ci se include doar la cerere, contra cost ca si accesoriu optional.

1. INSTALAREA STANDARD - PE BLAT / INCASTRARE / INCORPORARE

Aplicati cu grija silicon transparent sanitar sau kit de montaj (1) pe partea de sus a blatului, pe marginea chenarului decupat in blat pentru montarea chiuvetei. Apoi coborati cu grija chiuveta in decupajul efectuat si direct pe aceasta margine de silicon sau kit de montaj. Prindeti clemele de montaj (4) pe partea dorsala a chiuvetei cu surubele furnizate in setul de accesorii ale chiuvetei. Apoi strangeti clemele de montaj de blat cu ajutorul unei surubelnite, asigurandu-va ca chiuveta este apasata pe blat si ca marginea acesteia strange siliconul sau kitul deja aplicat (1).

2. INSTALAREA SUSPENDATA - SUB BLAT

A - EXPUNERE ZERO

Blatul intalneste marginea chiuvetei potrivindu-se perfect pe cuva chiuvetei. Dimensiunea cuvei este egala cu gaura decupata in blat. (Montaj recomandat de producator)

B – EXPUNERE NEGATIVA

Blatul trece peste marginile cuvei chiuvetei pe toate partile. Marginile cuvei sunt ascunse sub blat.

C – EXPUNERE POZITIVA

Marginea blatului decupata pentru montarea chiuvetei este retrasa de pe marginea chiuvetei, expunand marginea superioara a chiuvetei. Marginile cuvei sunt vizibile.

Decupajul pentru montarea chiuvetei in blat este disponibil in format JPG in ultimele poze ale fiecarui produs, dar la cerere se pot trimite si in format PDF sau DWG.

3. INSTALAREA LA NIVELUL BLATULUI

PROCEDURA CORECTA DE GAURIREA A CHIUVETEI PENTRU MONTAREA BATERIEI SAU A DOZATORULUI DE DETERGENT

Chiuvetele CookingAid sunt furnizate cu gauri predefinite/amprentate partial (poza A) pentru a face mai usoara alegerea pozitiei unde doriti sa montati bateria de bucatarie si a altor accesorii compatibile.

ATENTIE!
Pentru evitarea deteriorarii chiuvetei, va recomandam sa gauriti chiuveta achizitionata in una din gaurile predefinite folosind freze diamantate cu diametrul de 35-37mm urmand procedurile din pozele B si C. La cerere, chiuvetele CookingAid pot fi gaurite inainte de a fi expediate prin curier, urmand indicatiile specifice ale fiecarui client in parte.

ACCESORIILE FURNIZATE IN SETUL CHIUVETELOR COOKINGAID

Toate chiuvetele CookingAid sunt impachetate in cutii de carton dens, cu pereti dubli. Cele mai sensibile parti ale cuvei sunt ramforsate suplimentar.
Urmatoarele accesorii sunt furnizate impreuna cu chiuvetele de granit CookingAid:

  • ventil din inox cu diametrul de Ø90 mm (3”1/2)
  • Sifon slim de dimensiuni reduse cu adaptor pentru masina de spalat vase/rufe
  • Cleme de montaj

SFATURI DE INTRETINERE A CHIUVETELOR DIN GRANIT COOKINGAID

SFATURI PRACTICE PENTRU INTRETINEREA CHIUVETELOR DIN GRANIT

• Evitati sa asezati pe suprafata chiuvetei oale, tigai sau alte obiecte fierbinti care depasesc 280 °C. ATENTIE! Partea inferioara a unei oale sau a unei tigai tocmai luata de pe plita poate atinge temperaturi de peste 600 ° C.
• Oalele, tigaile si alte obiecte fierbinti abia luate de pe foc trebuie sa fie asezate pe suporturi adecvate din din lemn, cauciuc, inox etc. Evitati sa provocati socuri termice excessive rezultate ca urmare a prezentei pe chiuveta in acelasi timp a unor obiecte foarte calde si foarte reci.
• Nu folositi chiuveta pe post de tocator sau suprafata de taiere directa, mai degraba folositi un tocator din lemn de esenta tare de Sapele sau sticla, care poate fi achizitionat impreuna cu chiuveta ca accesoriu suplimentar.
• Utilizarea gratarelor de sarma de protectie a fundului chiuvetei care, la unele modele poate fi achizitionat impreuna cu chiuveta poate reduce riscul de deteriorare accidentala.
• Nu folositi detergenti abrazivi, substante acide sau bureti metalici pentru a curata chiuveta, deoarece acestia pot zgaria sau deteriora suprafata chiuvetei, ceea ce o face ulterior mai usor de patat.
• Obiectele grele sau ascutite care cad de la inaltime pe suprafata chiuvetei o pot deteriora sau chiar sparge daca obiectul este foarte greu si inaltimea mare.
• Zgarieturile si ciobiturile de pe suprafata chiuvetei pot fi indepartate folosind smirgel dupa care se aplica un strat de lac pe zona respectiva.
• ATENTIE! Nu turnati alcool, benzina, acid tricloroacetic sau niciun allt solvent in chiuveta sau pe chiuveta, deoarece acestea ar putea reactiona cu structura chimica a materialului compozit si pot deteriora chiuveta dincolo de limita normala pana la care s-ar putea repara.

ALTE INSTRUCTIUNI PRIVIND CURATAREA SI INTRETINEREA CHIUVETELOR DIN GRANIT

• Curatati chiuveta in mod regulat dupa fiecare utilizare cu apa calda si cu detergent de vase lichid de tipul Fairy, Pur, Sano, Prosch, Axion care sunt excelente pentru acest tip de suprafata. Petele mai vizibile trebuie indepartate imediat, mai ales daca vorbim de o chiuveta de culoare deschisa care necesita ceva mai mult atentia decat o chiuveta de culoare mai inchisa. Pentru intretinere zilnica sau saptamanala pentru chiuvetele de culoare mai deschisa recomandam detergentul Extracare de la Plados-Telma pe care il regasiti la categoria accesorii, care functioneaza foarte bine pentru intretinerea normala a chiuvetelor de granit, mai ales pentru cele albe la culoare.
• Produsele de curatare abraziva pot fi utilizate numai in circumstante exceptionale, de exemplu cand o ardere de tigara trebuie indepartata; cu toate acestea, aceste produse trebuie utilizate cu mare atentie pentru a nu deteriora chiuveta.
• Petele speciale, cum ar fi cele cauzate de cerneala, petele pe baza de ulei sau vopselele etc., trebuie indepartate imediat. Daca aceste pete sunt greu de indepartat, folositi o carpa umezita cu alcool denaturat.
• Pentru petele organice, care sunt deosebit de dificil de indepartat, este recomandat sa umpleti chiuveta cu un produs de curatare organic foarte diluat cu apa, cum ar fi inalbitorul de rufe si sa lasati acest mix sa stea peste noapte in chiuveta. In dimineata urmatoare, clatiti cu apa calda si o carpa moale.
• Liniile cauzate de contactul dintre o oala sau furculita si suprafata chiuvetei trebuie indepartate cu o carpa sau un burete si un detergent lichid.
• Daca aveti apa dura, calcaroasa, cu continut mare de fier, apa pe care in general nu o consumati pentru baut ci o folositi mai mult pentru spalarea vaselor, o solutie la indemana este sa acoperiti partea inferioara a chiuvetei cu un mix pe baza de otet si apa sau un produs special conceput pentru a combate depunerilor de calcar si lasati sa stea cateva ore. Pentru cei care stiu ca au apa dura sau calcaroasa, calcar care de regula se depune pe fundul cuvei ca un strat subtire foarte abraziv, strat pe care adera ulterior resturi fine de mancare care duc la un aspect murdar al fundului cuvei, o alta solutie ar fi folosirea a 2 pastile de masina de spalat vase in 2cm de apa calduta, care se lasa sa actioneze peste noapte. Apoi, dimineata se freaca bine cuva cu partea mai dura a unui burete de bucatarie pana cand s-a indepartat calcarul, murdaria si petele si se clateste bine cu apa. Aceasta operatiune se poate repeta la anumite intervale de timp, atunci cand este nevoie. Ca si solutie de curatare calcar recomandata de la producatorul italian al chiuvetei, puteti folosi detartrantul DeKal, pe care il gasiti la categoria accesorii. Acest spray se aplica acolo unde aveti nevoie iar in cateva minute puteti sa clatiti chiuveta. Dupa aceasta procedura chiuveta se intoarce de cele mai mult ori la aspectul de nou, cel initial.

Acum, cunoscand toate aceste informatii privitoare la chiuvetele de bucatarie din granit, puteti lua o decizie avizata cand veti alege chiuveta pentru bucataria dvs!

Have a nice kitchen!

TOP

Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență online. Prin acordul tău, accepti utilizarea cookie-urilor în conformitate cu politica noastră privind cookie-urile.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Setările de confidențialitate

Când vizitezi orice site web, acesta poate stoca sau prelua informații în browserul tău, în principal sub formă de cookie-uri. Controlează serviciile tale personale de cookie-uri aici.


Google Adwords
Site-ul nostru utilizează serviciul Google AdWords pentru a gestiona și monitoriza campaniile noastre de publicitate online. Prin intermediul Google AdWords, colectăm date anonime despre interacțiunea ta cu anunțurile noastre afișate pe diverse platforme online. Aceste informații ne ajută să evaluăm eficacitatea campaniilor noastre publicitare și să ajustăm strategiile pentru a oferi o experiență mai relevantă și mai satisfăcătoare pentru utilizatorii noștri.

Respinge toate
Salveaza
Accepta toate
Intrebari? Suna-ne. });